Здраве и красота

Как да изберете правилната спирала за мигли?

Обърнете внимание на миглите си

10.11.2013г. / 10 14ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Дамите често се затрудняват при избора на спирала. Подвеждани от рекламните клипове, те забравят да се съобразят с това какви са техните мигли, какъв ефект искат да постигнат и колко дълготрайна да бъде спиралата им. В същото време забравят, че тя трябва да бъде лесна и за демакиаж. Когато избирате спирала, добре е да се съобразите с няколко основни неща. Ето някои от тях.

Обърнете внимание на миглите си

Ако те са по-къси, но гъсти, вероятно ще искате да ги удължите. Спиралите, които са с удължаващ миглите ефект са с гъста и по-дълга четчица. Когато нанасяте от спиралата е добре да се фокусирате върху връхчетата на миглите. Но внимавайте, често вместо да ги удължите, наслоявате няколко пласта спирала и връхчетата на миглите стават на топченца.

Ако миглите ви са къси и по-тънки тогава деликатно може да нанесете два пъти от спиралата.

Дълги и тънки мигли

Изберете спирала, която работи едновременно за плътност и дължина на миглите. Ако е необходимо нанесете два слоя спирала. Тази спирала ще ги направи още по-дълги, но и гъсти.

Прави мигли

Спиралата трудно може да придаде извивка на правите мигли. Предварително извийте миглите със специална машинка за извиване на мигли. След това нанесете спирала, чиято четчица от едната страна създава този ефект на извитите мигли.

Рехави мигли

Ако продължително време сте носили изкуствени мигли, вероятно сте забелязали, че след тях миглите ви са оскъдни. Необходима ви е спирала със специална формула със синтетични влакна, които попълват празнините и миглите изглеждат много по-плътни.

Ако сте от спортуващите дами, които обичат плуването, фитнеса и всякаква друга гимнастика, със сигурност ще държите на това и гримът ви да е траен. За тези случаи нанасяйте водоустойчива спирала. Тя се почиства значително по-трудно от останалите.

Свързани статии

Ако кожата ви е по-мазна за вас също е подходящ вариантът с водоустойчивите спирали.

За чувствителни очи и за дами, които носят контактни лещи има специално разработени спирали. Те не само щадят окото, но и се предлагат в разнообразни цветове, придават обем на миглите и леко ги извиват.


Преди да нанесете спиралата на миглите е хубаво да ги разрешите предварително със специална четчица. Поставянето на спиралата става със зигзагообразно движение, което освен че ги разделя, предотвратява образуването на неприятни топченца по тях.

За цвета на спиралите имате пълна свобода. За пъстри, сини или зелени очи най-подходящ цвят са черните спирали и тези в цвят графит. Цветните спирали, които може да закупите в синьо, зелено, червено, лилаво, жълто правят погледа игрив и красив при всеки цвят на очите.

Снимка: Reuters

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Ася ( преди 10 години )
До nana: Даже и космите не си махаш, предполагам?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 2 rate down comment
nana ( преди 10 години )
ne polzvam kozmetika , vsi4koe poestestven pat , kakvoto imam po priroda
отговор Сигнализирай за неуместен коментар